Hajápolás & Nyár

Hajunk megfelelő ápolása egész évben nagyon fontos, nyáron pedig különösképpen érdemes picivel több időt szánni arra, hogy hajkoronánk megfelelő törődést kapjon.

 

Ezekben a nyári hónapokban nemcsak bőrünk igényel több ápolást, hajunkat is megviseli a nap erős sugárzása, a strandok vizei, vagy akár a sós tenger víz.

 

Mire is figyeljünk és hogyan vigyázzunk hajunkra?

  • Itt a jó idő, s ezáltal, ha időnk engedni, akkor nagyon jót teszünk azzal hajunknak, ha hagyjuk, hogy magától megszáradjon. Persze ezalatt nem arra gondolok, hogy a tűző napot használjuk hajszárító helyett. 😀 A friss meleg levegőn is gyorsan szárad ilyenkor, használjuk ki. 🙂
  • A strandolás és nyaralás során, mikor hajuk klóros, avagy sós vízzel érintkezik, erősen kiszáradhat, nehezen fésülhetővé válik. Ilyenkor javasolt a hajolaj használata, melyet napozás előtt a hajvégekre vigyünk fel, majd hajmosás alkalmával alaposan öblítsük ki. Emellett hajmosás után hajunknak megfelelő balzsam felvitele is elengedhetetlen.
  • Napozáskor a trendibbnél trendibb kalapokkal nemcsak a napszúrástól óvjuk meg magunkat, hajunk is hálás lesz a védelemért, arról nem is beszélve, hogy érzékeny fejbőrünket is óvjuk a leégéstől. Érdemes beszerezni egyet még nyár elején, s ezzel óvni, védeni magunkat a napocska erős sugaraitól.
  • Ha festett hajad van, akkor színvédő sampon beszerzése ajánlott, ennek segítségével a hajszínünk kifakulását meg tudjuk előzni.

Ezzel a néhány jó tanáccsal már bátran indulhatsz is strandolni, élvezd a meleg nyári napokat, s közben hajad is egészséges marad!

haj1

Ha nyaralás előtt új frizurával vágnál neki a szabadságnak, gyere hozzánk a budai Home Beauty Saloon-ba, ahol mindig a legfrissebb trenddel várunk! Válogass kedvedre szolgáltatásaink között, legyen szó akár hajhosszabbításról, balayage ombre frizuráról, megvalósítjuk Neked! 🙂

Újulj meg a budai Home Beauty Saloonban! Várunk szeretettel nyáron is!

…Ez is érdekelhet!!! Olvastad már?